Kursus: Børns seksualitet i modsætning til børn og sex

PLS kursus boerns sexualitet 2020

Som pædagogstuderende møder du allerede på første semester modulet: Køn, Seksualitet og Mangfoldighed, men… På dette PLS-kursus vil vi gå i dybden med seksualitet, og der blive fokuseret på, hvad den aktuelle debat om berøring, kys, bleskift og doktorleg gør ved det pædagogiske arbejde i en tid, hvor berøringsangst, pædofiliangst og krænker-hysteri er fremherskende i såvel medier som på politisk plan.

Kursusbeskrivelse for kurset. der blev afholdt den 3. oktober på Campus Carlsberg i København

Hvad gør det ved børnene, deres selvforståelse og kropslighed, at pædagogen og forældrene bliver akavede i deres tilgang til børnene, og hvad gør det ved det pædagogiske arbejde?.

Børn har en seksualitet
De oplever lystfornemmelser, som er af erotisk karakter. De onanererog kan også få noget, der minder om orgasme. For mange er ordene ‘børn’ og ‘seksualitet’ i samme sætning en provokation i sig selv. Men hvad er børns seksualitet for en størrelse og hvordan adskiller den sig fra voksen seksualitet. Hvordan kommer børns seksualitet til udtryk, og hvordan håndteres den af de voksne?

Seksuelle lege og kropslig udforskning er ikke blot noget, børn har gavn af. Det er noget, de har ret til. Allerede i 1980 skrev Verdenssundhedsorganisationen WHO: »Alle børn har ret til en seksualitet og til muligheden for en fordomsfri opdragelse,« og »masturbation og seksuel leg er sunde og normale aktiviteter«

Vi vil bruge disse to kursusdage på at blive klogere på børns seksualitet og på vores egne forforståelser. Og på hvordan vi kan blive bedre til at håndtere dette område såvel kollegialt som i forhold til forældre, kommune og ikke mindst i forhold til de børn, det hele handler om.

Ved at blive klogere på ovenstående vil vi kunne runde af med seksualitet for alle andre.

Om oplægsholderen
Susanne Laudrup er seminarielektor på pædagoguddannelsen København. Susanne er cand.pæd.biologi, og har skrevet specialet ”Seksualundervisning fra viden til handling”. Har været medforfatter på Folkeskolen læseplaner og Undervisningsvejledning for sundheds-seksualundervisning samt familiekundskab fra Undervisningsministeriet. Har skrevet adskillige bøger og artikler om emnet, ligesom hun er en ofte brugt foredragsholder for såvel pædagoger som forældre i daginstitutioner og SFOer. 

Næste kursusrække afholdes i foråret 2021. Mere information følger.

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback