Kursus: Psykologi og menneskekundskab for pædagogstuderende

jonas svane underviser

Hvordan du kan videreudvikle din forståelse af andre mennesker og dig selv via dit studieliv.

Kurset afholdes i weekenden den 2. til 3. oktober i Jelling

Pædagoger møder mange slags mennesker i deres alsidige arbejdsliv. Det kræver en bred forståelse af menneskelivets mange udtryksformer og dets udfordringer. I løbet af to dage ser vi på nogle af de vigtigste psykologiske, pædagogiske, samfundsvidenskabelige og filosofiske tankesæt, der har vist sig at kunne hjælpe mange mennesker videre i udviklingen af deres personlige verdensanskuelse. 

Disse tanker vil blive analyseret med et kritisk blik, for at undgå at de fremstår som ”sande og nemme løsninger”. Derved bliver det muligt at plukke de dele af tankerne ud, som passer til éns verdensanskuelse og praksisbehov. Hvis du samtænker disse tanker med din livserfaring og boglige viden, kan det forhåbentlig inspirere dig til at sammensætte dine professionelle forståelser på nye og udviklende måder.

Kort sagt vil vi sammen styrke jeres pædagogfaglige bevidsthed, ved at tage udgangspunkt i både de psykologiske og pædagogiske fagdiskurser og i jeres egen selvforståelse og praksis. Så kan I møde verden med den indsigt og handlekraft, som man med rette kan forvente kendetegner veluddannede moderne pædagoger.

Om oplægsholderen
Jonas Svane er psykolog cand. Psych. og filosof Bach. Phil. fra Københavns Universitet. Han underviser på Københavns Professionshøjskole i blandt andet psykologi og tværprofessionelt samarbejde, og har tidligere undervist i psykologi og pædagogik på Gentofte socialpædagogiske Seminarium, Gladsaxeseminariet, Københavns Pædagogseminarium, Zahles lærerseminarium og på efter- videreuddannelser for pædagoger og lærere. Han har desuden været skolepsykolog og projektleder i Københavns kommunes Pædagogiske Psykologiske Rådgivning.

Forslag til litteratur til dagens emne
Jonas Svanes kapitler i bøgerne:
”Pædagogiske miljøer og aktiviteter”. Flemming B. Olsen (red.) Frydenlund 2016.
”Pædagoguddannelsen på tværs”. Bodil Høyer og Bjørn Hamre (red.) Frydenlund 2008.

 

Praktisk information
Kurset foregår på UCL Jelling, Stationsvej 4, 7300 Jelling • Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

 

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback