Praktikoplæg – vær parat til praktikken

praktikoplaeg starndvejen 50 5

Det kan være en udfordring at starte i praktik. Udover at du begynder på en ny arbejdsplads og skal forholde dig til nye kollegaer og brugere, skal du forholde dig til at bevæge dig i et spændingsfelt mellem lønarbejde/overenskomst og uddannelse/bekendtgørelse.

Før du skal i din første lønnede praktik, afholder PLS landsdækkende praktikforbedredende oplæg, der klæder dig på til praktikken. Vi prøver fra PLS' side at føre dig så trygt som muligt ind på et arbejdsmarked, der kan forekomme kringlet og uoverskueligt.

Rettigheder, pligter og gode råd
Vi informerer om dine rettigheder og pligter (det handler om alt fra hvad der skal stå i en ansættelseskontrakt, til barselsregler), og kommer med konkrete råd og vejledninger til, hvordan du kan få den bedst mulige praktikstart og det optimale udbytte af din praktik.

Vi peger på faldgruber under praktikken
Vi kan se, at mange studerende bliver udnyttet, hvis de ikke er bevidste om deres rettigheder. Mange studerende bliver brugt som vikarer, der skal udfylde huller i skemaet. Der er praktikanter, der får uforholdsvis mange åbne- eller lukkevagter. Ofte oplever vi bøvl med ferier eller usikkerhed om, hvorvidt man kan bestå, hvis man blive ramt af en længere sygdomsperiode.

Vi kommer ind på en lang række af de mest stillede spørgsmål, som for eksempel:
    •    hvordan får jeg den bedste vejledning? 
    •    hvor meget skal jeg have i løn?
    •    har jeg ret til afspadsering? 
    •    kan det være rigtigt at jeg skal arbejde 47 timer om ugen?

Oplægget tager 1,5 time og afholdes for de studerende, umiddelbart inden de starter i 2. praktikperiode.
PLS afholder praktikoplæg i samarbejde med BUPL og Socialpædagogerne.

Mere information
Vil du vide mere om vores praktikoplæg, så er du altid velkommen til at kontakte PLS' sekretariat.

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback