Pauser i praktikken?

kaffe kop pause

Vi får i PLS jævnligt spørgsmål omkring pauser; “Har jeg ret til en halv times pause hver dag?”

Svaret er både ja og nej, Du har som ansat de samme rettigheder til pauser som det øvrige personale. I daginstitutioner er det ofte sådan, at der holdes 29 minutter, hvor man som medarbejder står til rådighed. Det betyder at du ikke bare kan forlade institutionen for fx at handle ind eller lignende. Det betyder også at du ikke kan kræve at få det hver dag og altid, da du som sagt skal være til rådighed.

På døgnområdet er der andre måder at arbejde på, og derfor er pauser ofte integreret på andre måder i arbejdet. Der kan fx være perioder af din vagt, hvor du ikke har direkte borgerkontakt. Andre steder har man valgt ikke at holde pauser i normal forstand, men arbejder måske mere flydende med pauserne.

Spørg og få svar
Men som det gælder alle andre sager, når man starter op på en arbejdsplads – så spørg!, når kulturen og praksis er uklar: hvordan er det med pauser her? Hvorfor ligger mine timer som de gør? - så spørg! 

Hvis du ikke får fornuftige svar på dine spørgsmål, så ring eller skriv til PLS, så kan vi måske hjælpe med at finde ud af det.

 

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback