Eksamen og corona

bibliotekHorsens

Vi får i øjeblikket mange spørgsmål fra pædagogstuderende der har fået omlagt eksamen på grund af lukkede uddannelsessteder.

I udgangspunktet er det positivt at professionshøjskolerne vælger at gennemfører diverse eksaminer - gør de ikke det, vil det kunne forsinke mange studerende i deres uddannelse og uddannelsesstederne vil stå med en stor pukkel på den anden side af corona.

Problemer

De omlagte prøver giver dog problemer for nogle studerende.

  • Studerende der har børn der skal passes hjemme, kan have svært ved at få det til at hænge sammen.
  • Det kan være svært at finde de rigtige kildehenvisninger og litteratur når biblioteket er lukket.
  • Mundtlige eksamen bliver omlagt til skriftlig eksamen.
  • Udfordringer med bachelorpraktikken.

Vi er opmærksomme på problemerne og er i dialog med ministeriet omkring dem, og finder forhåbentlig frem til løsninger der tilgodeser alle. Men samtidigt står vi også i en ekstraordinær situation, og vi bør alle prøve at få tingene til at hænge sammen.

Alle professionshøjskoler har lavet sider med corona-info, du kan se dem her:

Hvad kan du gøre?

Hvis du har problemer og fx ikke kan deltage i en eksamen, fordi der ikke er nogen til at passe dit barn, ikke kan finde litteratur til din opgave osv. Er det vigtigt at du tager kontakt til dit uddannelsessted, din vejleder eller underviser, for at fortælle om problematikken. Gør det på mail, så du senere hen kan dokumentere at du selv har været opsøgende for at finde en løsning på problemet. Dokumentationen kan senere danne grundlag for en dispensation.

Uddannelsesstederne afviser dispensationer

Uddannelsesstederne afviser i øjeblikket at dispensere - derfor skal du heller ikke forvente et positivt svar fra din underviser eller vejleder. De gør det de har fået besked om fra ledelsen. Men alt efter hvordan den aktuelle situation udvikler sig, er det muligt at professionshøjskolerne ændre deres praksis. Derfor er det godt at kunne dokumentere at du har været opsøgende for at finde en løsning på dit problem i forbindelse med eksamen.

Jamen …

Ja, vi ved godt at du måske ikke blev meget klogere af at læse det her. Vi står i en ekstraordinær situation og vi har ikke svar på alt - mest af alt fordi PLS, ministeriet, professionshøjskolerne, din underviser eller dit praktiksted aldrig har stået i en lignende situation. Men vi arbejder på højtryk for at finde løsninger og svar, og vi gør alt hvad vi kan for at stå på din side.

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback