Corona-info for dig der er på studiet

covid19NIAID RML 2

Her samler vi informationer, der er relevante for for dig, der ikke er i praktik.

Følg myndighedernes anvisninger

For at virus ikke skal spredes yderligere, er det vigtigt at følge myndighedernes anvisninger og holde dig orienteret.

Du kan se myndighedernes anbefalinger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside 

Info fra dit uddannelsessted

Alle professionshøjskoler har sendt informationer til deres studerende, og du burde derfor have modtaget denne info i din mailbox eller på intranet. Det er vigtigt at holdes sig orienteret fx om omlægning af eksaminer.

Alle professionshøjskoler har ligeledes lavet sider med corona-info, du kan se dem her:

Københavns Professionshøjskole
Absalon
UC SYD
UCN
VIA University College
UCL 

 

Ekstra SU-lån

Regeringen har åbnet op for at studerende der mister fritidsjob som følge af corona-krisen eller på andre måder er økonomisk presset på grund af krisen, kan søge ekstra SU-lån i marts og april. 

  • Er du på studiet og modtager SU, kan du søge ekstra SU-lån for marts og april. Læs på SU-styrelsens hjemmeside hvordan du gør 
  • Er du i lønnet praktik, kan du først søge ekstra SU-lån når du kommer tilbage på studiet i juni. SU-styrelsen melder ud på deres hjemmeside når det er muligt at søge lånet. Læs mere om muligheden for ekstra SU-lån til studerende i lønnet praktik her 

Corona på mit uddannelsessted

Q: Får jeg fravær for undervisningen hvis jeg kommer i karantæne, eller bliver smittet med coronavirus.
A: Ja, i udgangspunktet får du fravær fra undervisningen. Derfor er det vigtigt at du sørger for at du kan dokumentere hvorfor du har haft fravær, hvis der på et senere tidspunkt bliver behov for at søge dispensation for fraværet.

Q: Mit uddannelsessted er lukket, hvad skal jeg gøre?
A: Læs en bog eller tænd for netflix - og hold øje med om uddannelsesstedet skriver til dig. Det er muligt at der vil blive taget alternative undervisningsmetoder i brug, som fx. videokonferencer eller online forelæsninger.

Q: Jeg er igang med min bacheloropgave, men kan ikke indsamle empiri fordi min bachelorpraktik er lukket.
A:
 Du skal kontakte din vejleder og hører hvordan du skal forholde dig. Det er muligt at uddannelsesstedet kan dispensere på enkelte områder i forhold til opgaven. Det er også muligt at din vejleder har forslag til andre former for empri - fx interview med dine kolleger i bachelorpraktik, bruge praksiseksempler fra tidligere praktikker.

Q: Jeg skal i praktik i udlandet, kan jeg tage afsted? Hvad skal jeg gøre?
A: Du skal være opmærksom på Sundhedsstyrelsen og Udenrigsministeriets retningslinjer for rejser til udlandet. Derudover skal du tage kontakt til din praktikkoordinator.

Kontakt PLS

PLS har åbent for telefonisk henvendelse MAN, TIR og TOR fra 09.30 til 11.30 og 12.00 til 14.00 på telefon 3546 5880. Hvis du oplever lang ventetid kan du sende en mail med dit spørgsmål til  eller du kan anmode et opkald via denne formular

Har du akut brug for hjælp uden for vores åbningstid kan du i nødstilfælde kontakte vores faglige sekretærer:

  • Mikkel Bøgh Eriksen 4139 3746

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback