OK21: Hvad er det vigtigste for dig?

ok21 PLS

I 2021 skal der forhandles overenskomst. Ved overenskomsten forhandles også pædagogstuderendes forhold i praktikken. Det betyder at din løn, pension, barselsrettigheder, arbejdstid og meget mere reguleres af overenskomsten.

Hvad er det vigtigste for dig?

PLS Hovedbestyrelse (Hovedbestyrelsen består af repræsentanter fra alle PLS-afdelinger) har udvalgt 7 temaer, der skal sættes fokus på ved forhandlingerne. Men vi har brug for din hjælp til at prioritere hvad der er vigtigst for dig som pædagogstuderende.

Du har også mulighed for selv at komme med forslag. Nederst på siden her kan du læse mere om de 7 temaer.

Klik for at prioritere hvad der er vigtigst for dig.

Hvad skal der ske nu?

Når du har prioriteret hvilke områder eller emner du mener er de vigtigste, sender vi overenskomstkravene videre til BUPL og Socialpædagogerne.

BUPL og Socialpædagogerne - der er de færdigudddannede pædagogers fagforeninger, og som vi i PLS arbejder tæt sammen med - forhandler overenskomsten for de pædagogstuderende.

BUPL og Socialpædagogerne forhandler en aftale med Kommunernes Landsforening og Regionerne. Aftalen kommer til afstemning blandt BUPL, Socialpædagogerne og PLS’ medlemmer.

OK18agurk

Syltet siden 1992

Da der i 2018 var overenskomstforhandlinger, havde vi i PLS lavet en kampagne der hed “Syltet siden 1992”. Kampagnen fokuserede på hvordan BUPL og Socialpædagogerne flere gange har overset de pædagogstuderendes krav ved overenskomstforhandlingerne.

Se kampagnesiden fra OK18 her

I 2018 blev det endnu engang til peanuts til studerende i lønnet praktik, og i PLS anbefalede vi et nej til overenskomsten.

Vi håber at OK21 bliver året hvor pædagogstuderende kommer frem i køen, når der skal forhandles.

Her kan du se de 7 temaer, klik på overskrifterne for at læse mere om hvert punkt:

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback