ÅRSMØDE, KLIMAPOLITIK OG DEMOKRATI I EN CORONA-TID

PLS agm 2020

PLS har netop afholdt sit 29. årsmøde. På trods af corona-situationen, har PLS hovedbestyrelse holdt fast i at årsmødet skulle afholdes fysisk og at demokratiet skulle have lov at blomstre.
 
Efter alle gældende regler, med mundbind, sprit og afstand, mødtes 61 pædagogstuderende fra 16 forskellige uddannelsessteder, på Hotel Nyborg Strand, hvor en deltager udtalte “Jeg føler mig mindre udsat for smittefare og mere tryg her, end jeg gør på Strøget i København eller i Netto”.
 
Klimapolitik
Der blev på årsmødet vedtaget en klimapolitik, der blandt andet fastslår at: Vi (PLS) skal være stemmen, der kæmper for et grønnere pædagogfag – ikke kun under studietiden, men også på arbejdsmarkedet. Klimapolitikken blev vedtaget med et stort flertal. Du vil i løbet af den kommende uge kunne læse hele klimapolitikken her på siden.
 
Vi kæmper for pædagoguddannelsen
Der blev på årsmødet brugt meget tid på at diskuterer hvad PLS skal arbejde med i det kommende år. Arbejdsplanen indeholder en lang række punkter, der skal arbejdes med det kommende år, blandt andet overenskomstforhandlingerne i 2021 og styrkelse af lokalafdelingerne. Du finder arbejdsplanen her på siden i løbet af den kommende uge.

Et par af de vigtigste pointer er at:

  • Der skal tilføres flere ressourcer til pædagoguddannelsen. De 2 % nedskæringer der har været de sidste mange år skal føres tilbage til uddannelsen.
  • Æstetikken skal tilbage i uddannelsen, og der skal tilbydes flere valgfag på de enkelte uddannelsessteder.
  • Pædagogikken skal være det bærende element, derfor skal pædagogik være et selvstændigt fag på pædagoguddannelsen
  • Der skal være 25 undervisningstimer ugentligt på pædagoguddannelsen.
  • Det skal være en ret for pædagogstuderende at modtage feedback fra en underviser, når de løser obligatoriske opgaver på uddannelsen
  • Praktikken skal SU-finansieres.

PLS' Principprogram fastslår at PLS er nn feministisk organisation
Ja, du læste rigtigt. PLS er en feministisk organisation. I principprogrammet der blev behandlet i weekenden står der nemlig: Vi har i PLS en feministisk tilgang, fordi vi - også i PLS - bør og skal kæmpe for, at ændre den uvidende, diskriminerende og ubehagelige tone og de anskuelser der rammer, former og undertrykker mennesker, der ikke passer ind i det dominerende menneske- og samfundssyn. Feminisme er ikke ekstremt, men nødvendigt.

PLS' principprogrammet fremlægger verden, som PLS ønsker den, set gennem studiepolitiske briller. PLS’ principper bygger på organisationens formål, som det er beskrevet i vedtægterne samt PLS’ idégrundlag. Principprogrammet bliver behandlet på hver andet årsmøde.
 
PLS prisen gik til foreningen Sabaah
PLS Prisen på 10.000 kr, blev i år givet til Sabaah. Sabaah er en forening, som arbejder for at forbedre vilkårerne for LGBT+-personer med minoritetsetnisk baggrund. Sabaah bruger mange kræfter på rådgivning, både individuelt og i grupper. Foreningen har også et outreach-projekt, der rækker ud til blandt andet pædagogstuderende. Outreach-projektet består af dialogbaserede og normkritiske oplæg og øvelser til at udforske normer og fordomme om køn og seksualitet i et minoritetsetnisk perspektiv. Oplæggene er blandt andet målrettet til velfærdsprofessionerne (pædagog, socialrådgiver, lærer, sygeplejeske m.m.)

Ny ledelse i PLS
Ud over alle de andre spændende ting der fandt sted og blev besluttet i weekenden, blev der valgt en ny ledelse, der skal arbejde med alle beslutningern. PLS' nye ledelse består af: Emil Amtoft - Københavns Professionshøjskole, Emma Svane - UCN Hjørring, Jesper Olsen - VIA Aarhus, Kasper Kirk UCN - Hjørring, Kirstine Haaber - faglig sekretær PHA Slagelse og Mikkel Bøgh Eriksen - faglig sekretær, UCL Svendborg.

Billeder fra årsmødets sidste dag
Hvis du vil se billeder fra årsmødet, så kan du besøge vores facebookside

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback