JULEFERIE - jeg bliver trukket i løn, hvad kan jeg gøre?

ingen gaver

Du bliver trukket i løn, når din arbejdsplads holder lukket. Det kaldes tvungen ferie. Al ferie medfører at du bliver trukket i løn, for de dage, du ikke er på arbejde. 

I ferieloven er grundprincippet "samtidsferie" - at du optjener 2,08 dages feriepenge til at dække ferie i den næste måned. Hvis du ikke har feriepenge fra en tidligere ansættelse, så har du ikke nået at optjene feriepenge til at dække eventuel ferie i december.

Har du feriepenge til gode
Hvis du har optjent feriepenge fra en tidligere ansættelse, så skal du selv ansøge om at få feriepengene udbetalt. Det gør du på Borger.dk - KLIK HER

Forskud på feriepenge
I ferieloven findes en mulighed for "forskudsferie" - at du kan få forskud på de feriepenge, du vil optjene i løbet af praktikken. Det kan dog kun ske efter aftale med din leder.

Brug afspadsering eller omsorgsdage
En helt anden løsning er at bruge afspadsering - evt. at du aftaler med din leder at du arbejder mere i resten af december, så dine overarbejdstimer kan afspadseres i ferien. Så trækkes du ikke i løn. Du kan også bruge omsorgsdage. Du har to dage per år per barn til og med det kalenderår, hvor barnet fylder syv år.

HUSK - Tvungen ferie er ikke fravær
Vi vil pointere, at tvungen ferie ikke tæller som fravær, i forhold til din mulighed for at blive indstillet til praktikprøven.

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback