OK-resultat - hvad betyder det for mig som pædagogstuderende

I denne weekend har der været fuld gang i overenskomstforhandlingerne. Parterne har indgået en aftale, der betyder lønstigninger på 5,02 % over de næste tre år.

Overenskomsten forhandles mellem fagforeningerne og kommunernes landsforening. For os pædagogstuderende og de uddannede pædagoger, er det BUPL og Socialpædagogerne, der sidder med ved forhandlingsbordet.

Men hvad betyder det for mig?

Resultatet har en betydning for din løn, når du er færdiguddannet, men det har også indflydelse på din løn i anden og tredje praktikperiode. Konkret betyder det, at du som pædagogstuderende vil opleve, at lønnen stiger 5,02 % over de næste tre år. I kroner og øre giver det en lønstigning på ca. 500 kr. om måneden før skat.

Det var ikke godt nok ikke meget!

Nej, det er ikke meget, men heldigvis er forhandlingerne endnu ikke afsluttet helt. I løbet af ugen forhandles pædagogernes specielle krav og det er muligt, at det kan give lidt ekstra til os studerende.

Stem JA eller NEJ

Som medlem af PLS skal du stemme om overenskomsten. Det betyder, at du har indflydelse på resultatet. Fredag den 19. februar tager PLS hovedbestyrelse stilling til det endelige resultat og beslutter, om PLS skal anbefale et JA eller et NEJ til overenskomstresultatet.

Følg med her på siden og på facebook så du kan holde dig opdateret.

 

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback