OK21: lønstigninger til pædagogstuderende  

ok21 pls

Overenskomstforhandlingerne er afsluttet, pædagoger og pædagogstuderende har stemt JA til overenskomstresultatet.

“Vi er glade for at så mange pædagogstuderende har brugt deres stemme.” fortæller Mikkel Bøgh Eriksen, der er faglig sekretær i PLS. Han er dog bekymret over den lønforskel der kommer mellem specialiseringerne - “Selv om vi har anbefalet et ja, er det naturligvis et kæmpe dilemma, at vi studerende fremover får forskellige satser alt efter hvilken specialisering vi vælger. De næste 3 år, frem til OK24 vil vi i PLS kæmpe for at løngabet mellem specialiseringerne bliver lukket.”

Hos BUPL stemte 82 % JA, 66 % af medlemmerne deltog i urafstemningen. 88 % af Socialpædagogerne stemte JA, her var valgdeltagelsen på 56 %.

Mere i løn

Samlet set kan du se frem til en lønstigning på 5,29% over de næste 3 år.

Lønstigningerne kommer i flere portioner. Pr. 1. april 2021 med 1%, pr. 1. oktober 2021 med 1,01%. I 2022 er der en stigning i oktober med 1,90, plus en mindre opsamling i 2023.

Herudover vil pædagogstuderende, der er i praktik på 0-6 års-området og skole/fritid stige pr. 1. april 2022 med et grundbeløb på 3.360 kr. årligt, svarende til ca. 400 kr. om måneden.

Du kan se de aktuelle lønsatser her

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback