Er du nyt FU-medlem i PLS?

Brænder du for pædagogstuderendes rettigheder og har du lyst til at bidrage til det faglige fællesskab - så kunne det være dig vi mangler! PLS forretningsudvalg mangler en pædagogstuderende med gåpåmod og lyst til at gøre pædagoguddannelsen til det bedste sted i verden!

 PLS aktiv 2018

Hvad laver FU?

PLS’ forretningsudvalg består af 7 engagerede mennesker, som har valgt at melde sig aktivt ind i kampen for en bedre pædagoguddannelse. I praksis betyder det at du får mulighed for at tage en masse ansvar for vores allesammens PLS, både politisk, men især organisatorisk. Din kerneopgave som FU'er vil være kontakten til vores dejlige aktive i hele Danmark blandt andet ved at afholde og støtte op om intro- og praktikoplæg på landets 24 uddannelsessteder.
Du vil blive en del af et energisk hold med mennesker der ønsker at ændre vilkårene for pædagogstuderende og som har en stærk retfærdighedssans. Derudover vil du komme til at arbejde tæt sammen med vores ansatte på PLS' sekretariat.
I foretningsudvalget lægger vi vægt på, at vi er en arbejdende politiske organ. Det betyder, at vi ofte bruger møderne på at skrive debatindlæg, konstruere kampaner eller planlægge aktioner.
Vi forventer at du deltager i hovedbestyrelsesmøder, samt i forretningsudvalgsmøderne frem til årsmødet i starten af november. Selvom vi er af den holdning, at du altid først og fremmest er pædagogstuderende.

Klædt på til jobbet

Du vil selvfølgelig blive opkvalificeret i at afholde både intro- og praktikoplæg og skræddersyede organiseringsoplæg, men derudover er det især lysten til at møde og at repræsentere dine medstuderende, der er i højsæde. Udover det har du mulighed for at sætte dit eget præg på de arbejdsopgaver som du vælger. Rammerne for dit politiske og organisatoriske arbejde er nemlig brede og du har mulighed for at skabe netop de ændringer du brænder for inden for PLS politikker.

Dit arbejde som forretningsudvalgsmedlem er blandt andet:

 • At afholde praktik og introoplæg forskellige steder i Danmark
 • At indgå i planlægningen af receptioner og fester i PLS-regi.
 • At afholde PLS’ organisatoriske oplæg for lokalafdelinger
 • At understøtte lokalafdelingernes aktiviteter.
 • At repræsentere PLS politikker eksempelvis ved at skrive debatindlæg, facebookopdateringer og lignende.
 • Udarbejdelse af PLS’ politik
 • At repræsentere PLS til møder ved samarbejdspartnere (eksempelvis BUPL og SL)
 • Sikring af PLS demokrati ved deltagelse i FU-møder
 • At indgå i et tæt samarbejde med PLS’ sekretariat
 • At diskutere pædagoguddannelsen med medstuderende og interessenter.

Hvordan stiller jeg op?

Der er valg til de ledige FU-poster på PLS hovedbestyrelsesmøde i weekenden den 25. til 27. juni 2021.
Du skal indsende en opstilling på en halv til hel A4-side, hvor i du uddyber:

 • Hvem du er?
 • Hvad du brænder for og hvad du har lyst til at arbejde for i PLS?
 • Hvorfor det er dig, der skal bestride en post i FU?

Du kan vælge at stille op helt frem til valget behandles på hovedbestyrelsesmødet. Hvis du ønsker at din skriftlige opstilling skal sendes ud med indkaldelsen til mødet skal den sendes til senest tirsdag den 22. juni. Opstillingen sendes til Mikkel Bøgh Eriksen på

Vil du vide mere

For yderligere information kan du kontakte faglig sekretær Mikkel Bøgh Eriksen på telefon 4139 3746 eller faglig sekretær Jesper Olsen på telefon 4165 3053

 

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback