FAQ

Ny på studiet
 • Jeg er meritstuderende. Skal jeg både være medlem af PLS og FOA?

  Ja, hvis du er meritstuderende og i dit job som medhjælper ved siden af studiet er organiseret i FOA, anbefaler vi, at du er dobbeltorganiseret hos både PLS og FOA.

  PLS varetager dine studiemæssige interesser men ikke dine eventuelle ansættelsesmæssige problematikker, her er det FOA, der kan hjælpe dig.

   

 • Kan man godt vente med at melde sig ind i PLS og a-kassen, til man skal i den første praktik?

  PLS er din sikkerhed i tiden som studerende. For at kunne modtage rådgivning og  juridisk bistand fra PLS, skal man have været medlem i en måned. Derfor anbefaler vi, at man melder sig ind i PLS fra studietstart, så man er sikker på hele studietiden at få hjælp og gøre brug af medlemsfordelene.

  Er man under 30 år og i øvrigt lever op til betingelserne (læs mere her), kan man lige så godt melde sig ind i den gratis a-kasse ved studiets begyndelse. Hvis man er over 30, kan det godt betale sig kun at melde sig ind i PLS i første omgang. Et år før man dimitterer, kan man tilmelde sig a-kassen, hvorved man er sikret at være dagpengeberettiget fra den dag, man er færdiguddannet. A-kassen koster 368 kr. om måneden for pædagogstuderende over 30.

 • Hvad er en studieordning?

  En studieordning er et dokument som ethvert uddannelsessted har, hvori der er beskrevet, hvordan din uddannelse er skruet sammen. Eksempelvis hvordan eksamen skal afholdes, hvad der sker, hvis man har for meget fravær og meget andet.

  Det er en god ide at kigge studieordningen igennem, når du starter på pædagoguddannelsen.

  Du har som studerende mulighed for at påvirke indholdet af studieordningen - via de råd og udvalg, der er på uddannelsesstedet.

 • Har jeg mødepligt på studiet?

  Der ikke mødepligt, der er dog deltagelsespligt.

  Deltagelsespligten er beskrevet i din studieordning - og kan derfor være forskellig alt efter hvilket uddannelsessted du er tilknyttet. Derfor er det en god ide at du lige tjekker op på studieordningen, så du er sikker på at du opfylder deltagelsespligten

 • Skal jeg købe alle bøgerne som underviserne anbefaler?

  Seminariet kan ikke kræve, at du køber bestemte bøger, du skal blot sørge for at være forberedt på de emner, der undervises i.

 • Skal jeg betale til en kopiordning?

  Kopier og kompendier er brugbare for alle pædagogstuderende. På nogle uddannelsessteder kan man være en del af en kopiordning som der skal betales til. Uddannelsesstedet kan dog ikke kræve, at man skal betale til en kopiordning.
   
  Kopiordninger er et tilbud til de studerende – og det skal være muligt for de studerende at opnå de studierelevante oplysninger uden at være medlem. Det vil sige, at du skal kunne benytte den kopimaskine du har adgang til andetsteds, uden at det går ud over dit studium.

 • Brug dit studiekort

  Som studerende får du et studiekort, der åbner mulighed for en lang række rabatter på alt lige fra brusebad til den nye mac-book. 

  Som medlem af PLS får du endnu flere rabatter med et LO-plus-kort eller et medlemskab hos Forbrugsforeningen - der giver procenter på rejser, mobiltelefoni, forsikringer og meget mere.

 • Hvorfor PLS?

  Vi anbefaler alle pædagogstuderende at melde sig ind i PLS. Og det er der mange gode grund til:

  1. Du bliver en del af et fagligt fællesskab
  2. Du får fagblade og adgang til studierelevante kurser
  3. Du får adgang til rabatordninger, studieforsikring, billige boliger og andre økonomiske fordele
  4. Du får adgang til uafhængig rådgivning og vejledning
  5. Er du under 30 år, kan du med stor sikkerhed få et gratis medlemskab af A-kasse

  Læs mere om medlemsfordele herSøg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback