FAQ

Hvis du skal i udlandspraktik
 • Hvordan søger man legater?

  Her er nogle gode råd, som gerne skulle hjælpe på at søge legater og skrive en legatansøgning:

  1. Start i rigtig god tid – mange af legaterne har måske kun ansøgningsfrist en eller to gange om året og kan også have lang behandlingstid, så det er vigtig at være ude i god tid.

  2. Brug tid og kræfter på en god standardansøgning, som du så kan tilpasse til de enkelte legater. Men husk at tilpasse den; hvis den ikke passer til formålet eller de opstillede kriterier, så får du helt sikkert ingen penge.

  3. Undersøg grundigt, hvilke legatmuligheder, der er. Der er mange mindre legater, som er mere specifikke og derfor får færre ansøgere end de store steder. Så hvis du er præstedatter eller er født i en lille landsby i Sønderjylland, så kan det være, der er et legat lige til dig. Tjek listen over mulige legater på PLS’ hjemmeside og for de mindre legater tjek også www.so.dk. Vær dog obs på, at der er en del legater, som kun giver støtte til udlandsophold efter bachelorniveau.

  4. En ansøgning skal være både fagligt og personligt motiveret. Man skal vise, hvad man brænder for og hvorfor man gerne vil af sted og hvilket fagligt udbytte, man forventer.

  5. Husk at gode karakterer eller et eksotisk praktiksted ikke gør det alene. Uden motivation nytter det intet.

  6. Vedlæg altid et budget for dit praktikophold med fx rejseudgifter, særligt udstyr du skal bruge til rejsen, boligudgifter, rejseforsikring osv.

  7. Vær konkret. Når de får rigtig mange ansøgninger, så er det vigtigt at være konkret og komme til pointen hurtigt for at komme i betragtning.

  8. Overordnet set er det vigtigt, at din ansøgning er reflekteret, velmotiveret og konkret. Man skal have et indtryk af personen bag – og en god indsats med ansøgningen lønner sig.

 • Hvilke legater er der mulighed for at søge som pædagogstuderende i udlandspraktik?

  Mulige legater til udlandspraktik (se mere info om legaterne på so.dk)

  Nordea fonden www.nordeafonden.dk

  Har afsat 2 millioner til professionsbachelorer, som skal i udlandspraktik

  Student Grants www.student-grants.eu

  FLS industries A/S gavefond www.flsindustries.dk

  Dianas og Irenes fond www.rebildfesten.dk

  Særligt land:

  Sverige: Femte Maj fonden

  Færøerne: Dansk-færøsk Samfunds studierejselegat www.stm.dk

  Norge: Fondet for Dansk-Norsk samarbejde www.dansk-norsk.no

  Særlig bopæl/oprindelse:

  Sønderjylland: Grosserer Wilhelm Rackwitz’s legat www.graenseforeningen.dk

  Fyn: Asluag og Carl Friis’ legat

  Nordjylland: Aalborg Stiftstidendes fond www.nordjyske.dk

  Holstebro: Holstebro byråds legat til fremme af internationalt samarbejde og forståelse www.holstebro.dk

 • Hvad med forsikring?

  Det er en god idé at tegne nogle ekstra forsikringer, når du skal arbejde og rejse i udlandet i en længere periode. Du kan fx tegne en rejseforsikring, ulykkesforsikring etc. Hvilket forsikringsselskab du vælger, er selvfølgelig op til dig - PLS vil ikke anbefale ét specifikt selskab. 

  Du kan ikke forvente at det sted, hvor du skal i udenlandspraktik, har en erhvervsforsikring. Derfor er det vigtigt, at du forsikrer dig, inden du rejser.

 • Kan jeg få økonomisk hjælp til mit udenlandsophold?

  Når du skal i udlandspraktik kan du med fordel undersøge, hvilke samarbejdspartnere dit uddannelsessted har i udlandet. Da du ikke skal betale for et praktikophold i udlandet kan SU-styrelsen ikke bevillige dig et udlandsstipendium. Fra SU-styrelsen kan du altså kun få udeboende SU med dig i udlandspraktik, og du kan tage SU-lån. Tal med SU-vejlederen på dit uddannelsessted om, hvordan I kan ordne det.

  PLS henviser således til, at pædagogstuderende, der skal i udlandspraktik søger legater. Det er en god idé at søge i god tid - du kan bl.a. søge legater her: http://www.legatmidler.dk/

 • Hvad med SU og udlandspraktik?

  Som regel får pædagogstuderende SU, når de er i udlandspraktik. Selv hvis du i Danmark bor hos dine forældre, får du udeboende SU i den periode, du er i udlandspraktik. Du kan også sagtens tage dit SU-lån med til udlandet. Vi henviser til, at du kontakter SU-vejlederen på dit uddannelsessted, hvis du har flere spørgsmål til SU.Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback