A-kasse og en Fagforening for nyuddannede

forskel akasse fagforening

PLS anbefaler, at du som nyuddannet pædagog melder dig i fagforening og A-kasse

En fagforening kan eksempelvis hjælpe og rådgive dig, hvis du har spørgmål eller oplever udfordringer i forbindelse med din første ansættelse. En A-kasse kan sikre dig i forhold til arbejdsløshed. Her kan du kort læse om fordelene ved medlemskab og finde kontaktoplysninger til de pædagogiske fagforeninger og A-kasser.

Fagforening

En fagforening er en organisation der varetager ansattes rettigheder indenfor et bestemt fagområde.

Din fagforeninger kan rådgive dig og yde bistand i situationer hvor dine rettigheder skal sikres. Det er derfor din fagforening du ringer til, hvis du eksempelvis har spørgsmål om dit nye job – arbejdstider og skema, ferie, efteruddannelse, konflikter med mere.

Fagforeninger varetager medlemmernes faglige- og uddannelsensmæssige interesser. Dette ved at styrke de konkrete uddannelser, udbyde kurser og værne om efteruddannelse.

En fagforening kæmper for medlemmernes rettigheder og er dem der indgår og fornyer kollektive overenskomstforhandlinger i forhold til løn, arbejdstid, overarbejde, ferie- og fridage m.v.

En af fagforeningernes kerneopgaver er politisk at kæmpe for lønmodtageres rettigheder ved at påvirke regeringen og dermed lovgivning og forvaltning,

A-kasse

A-kasse står for Arbejdsløshedskasse, og er din økonomiske sikring i tilfælde af arbejdsløshed. Det er A-kasserne der udbetaler dig dagpenge, hvis du ikke har et job, når du er færdiguddannet.

For at være berettiget til dagpenge, skal man opfylde visse krav. Som nyuddannet pædagog, er kravet bl.a. at du skal have været medlem i minimum et år, inden du dimitterer.

For færdiguddannede lønmodtagere, der bliver arbejdsløse, er der andre regler.

Allerede medlem?
Hvis du har været medlem i a-kassen hos enten BUPL eller Socialpædagogerne under uddannelsen, behøver du ikke udfylde en indmeldelse igen. BUPL eller Socialpædagogerne skriver til dig om dit medlemskab, og om hvordan du skal forholde dig hvis du ikke har fået job. Det er vigtigt, at du besvarer alle de breve, som du får fra din a-kasse. Det er vigtigt, at du reagerer på alle de breve, som du får fra a-kassen. Både hvis du er ledig eller går direkte i job.

  • Er du medlem af Socialpædagogerne og deres a-kasse vil du modtage besked i din e-boks. Læs mere her
  • Er du medlem af BUPL og deres a-kasse vil du modtage besked via SMS eller mail. Læs mere her

Er du ikke blevet kontaktet, senest 14 dage før din uddannelse er afsluttet, bør du kontakte a-kassen. 

Kontaktoplysninger

BUPL
Tlf: 3546 5000
BLIV MEDLEM

LFS
Tlf: 8020 2030
BLIV MEDLEM

Socialpædagogerne
Tlf: 7248 6000 
BLIV MEDLEM

 

 

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback