Kørselsfradrag

Hvis du er i lønnet praktik, har du mulighed for at få kørselsfradrag (befordringsfradrag), hvis der er mere end 24 km daglig transport fra din bopæl til din arbejdsplads og retur.

Fradraget gives via skattekortet, det vil sige, at du skal betale mindre i skat.

Du får ikke fradrag for de første 24 km pr. dag, men for alle de km, der ligger derover.

Du kan vælge, om du vil have fradraget samtidig med, at du er i praktik, eller om du vil vente, til året er omme. Fælles er, at du skal opgive antal km gange dage gange beløb samt din forventede indtægt, til Skat.

Fradrag
Hvad kan jeg trække fra i befordringsfradrag? På dette link under "Satser" kan du se, hvor meget du kan få pr. km ud over de første 24 km daglig transport og i øvrigt læse hvilke regler, der gælder.

Hvis du vil finde din nøjagtige kilometerafstand, kan du klikke ind på www.krak.dk

Fradrag med det samme
Hvis du ønsker at få fradraget samtidig med at du er i praktik, så skal du rette henvendelse til skattekontoret, hvor du kan få ændret dit skattekort.

Ups! Jeg glemte det forrige år
Var du i lønnet praktikforrige år, men glemte at skrive dit befordringsfradrag på selvangivelsen, så kan det stadig nås – du skal blot sende et brev til Skat, hvor du oplyser, at du ikke har oplyst fradraget på selvangivelsen for det eller de pågældende år, samt hvor mange km og hvor mange dage du var på arbejdet. Husk at sygedage, ferie og andet fravær ikke skal tælles med, kun reelle arbejdsdage.

Er du medlem af PLS, så står vi klar til at hjælpe. Også hvis der opstår større problemer, der kalder på dybere rådgivning eller egentlig bisidning.

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback