PLS Superhelte

Snart færdiguddannet

Når du bliver dimittend skal du til at forholde dig til jobsøgning, dagpengeret og ledighed. For at være dagpengeberettiget fra første ledighedsdag efter endt studie, er det vigtigt du har været medlem af enten BUPL's eller Socialpædagogernes A-kasse i minimum et fuldt kalenderår.

Dimmitendmøder

I den sidste periode af dit studie, kommer der et dimmittendteam ud på dit studiested. Teamet består af repræsentanter fra Socialpædagogerne og BUPL, og mødet har til formål at oplyse, og klæde de pædagogstuderende på til livet som færdiguddannet pædagog. 
Her vil det være muligt at stille spørgsmål ang. bl. a. ledighed, dagpenge, jobsøgning og CV.

Nyuddannet og ledig

Du kan få dagpenge på baggrund af gennemført uddannelse. Har du været medlem af en a-kasse i minimum 1 år inden din uddannelses afslutning, har du ret til dagpenge fra dagen efter din afsluttende eksamen. Husk, at du skal bekræfte, at du er færdiguddannet.

Dagpenge

Når du er ledig, har du mulighed for at få dagpenge mens du er jobsøgende.

Hvis ikke du har været medlem et helt kalenderår inden afslutningen af din uddannelse, skal du melde dig ind hurtigst muligt og så er du berettiget til dagpenge efter 1 måned. 

Hvis du har været medlem i et kalenderår, skal du senest 14 dage efter endt eksamen oplyse din eksamensdato til A-kassen, samt udfylde en ledighedserklæring hos jobnet.dk, for at kunne begynde på dagpenge til dimmitend sats. Det gør du ved at logge ind ved din A-kasse, og skifte fra studerende til dimittend.

Kontakt Socialpædagogerne eller BUPL

Hvis du har yderligere spørgsmål ang. dine rettigheder som dimittend/færdiguddannet, kan du kontakte 
Socialpædagogerne eller BUPL