Opgaveskrivning
Gode råd om opgaveskrivning
Mange studerende oplever problemer med opgaveskrivningen, derfor har vi her samlet 5 gode råd til at komme i gang eller videre med din skrivning.
1: Undersøg hvad opgaven skal indeholde
Læs din studieordning og evt. modulbeskrivelse for at finde ud af, hvad der gælder af retningslinjer for den opgave du skal til at i gang med. Det er fjollet at bruge tiden på at skrive noget forkert. Bed evt. din underviser konkretisere, hvad opgaven skal/kan indeholde.
2: Lav en god problemformulering
Vælg et emne og arbejd dig videre fra emnet mod en problemformulering ved at stille spørgsmål til dig selv som: Hvad undrer jeg mig over? Hvorfor er emnet vigtigt/interessant for pædagogfaget? Hvilke(t) spørgsmål giver det mig grund til at stille?
3: Skriv!
Skriv og skriv og skriv - du kan altid rette i dit materiale senere. Lav evt. overskrifter for din opgaves elementer og fyld ud, der hvor du ved, hvad du vil have med. Tjek at delene passer sammen løbende.
4: Få feedback
Uanset om du skriver alene eller i gruppe, er det godt at få feedback, på det du skriver. Lad dine medstuderende kommentere på, hvad der fungerer godt, og hvad der kan blive tydeligere.
5: Problemformulering og konklusion skal hænge sammen
Sørg for at problemformulering og konklusion hænger sammen - de skal i princippet kunne læses i forlængelse af hinanden uden resten af opgaven. Begynd gerne på konklusionen før opgaven er færdig. På den måde finder du ud af, hvad du mangler at undersøge i opgaven.