Økonomi under udlandspraktik

Som regel får pædagogstuderende SU, når de er i udlandspraktik. Selv hvis du i Danmark bor hos dine forældre, får du udeboende SU i den periode, du er i udlandspraktik. Du kan også sagtens tage dit SU-lån med til udlandet. Vi henviser til, at du kontakter SU-vejlederen på dit uddannelsessted, hvis du har flere spørgsmål til SU.

Når du skal i udlandspraktik kan du med fordel undersøge, hvilke samarbejdspartnere dit uddannelsessted har i udlandet. Da du ikke skal betale for et praktikophold i udlandet kan SU-styrelsen ikke bevillige dig et udlandsstipendium. PLS henviser således til, at pædagogstuderende, der skal i udlandspraktik søger legater. Det er en god idé at søge i god tid - du kan bl.a. søge legater her: http://www.legatmidler.dk/

Forsikringer

Det er en god idé at tegne nogle ekstra forsikringer, når du skal arbejde og rejse i udlandet i en længere periode. Du kan fx tegne en rejseforsikring, ulykkesforsikring etc. Du kan ikke forvente at det sted, hvor du skal i udenlandspraktik, har en erhvervsforsikring. Derfor er det vigtigt, at du forsikrer dig, inden du rejser.

Gode råd til at søge legater

1. Start i rigtig god tid – mange af legaterne har måske kun ansøgningsfrist en eller to gange om året og kan også have lang behandlingstid, så det er vigtig at være ude i god tid. 

2. Brug tid og kræfter på en god standardansøgning, som du så kan tilpasse til de enkelte legater. Men husk at tilpasse den; hvis den ikke passer til formålet eller de opstillede kriterier, så får du helt sikkert ingen penge. 

3. Undersøg grundigt, hvilke legatmuligheder, der er. Der er mange mindre legater, som er mere specifikke og derfor får færre ansøgere end de store steder. Så hvis du er præstedatter eller er født i en lille landsby i Sønderjylland, så kan det være, der er et legat lige til dig.

4. En ansøgning skal være både fagligt og personligt motiveret. Man skal vise, hvad man brænder for og hvorfor man gerne vil af sted og hvilket fagligt udbytte, man forventer. 

5. Uden motivation nytter det intet. Husk at gode karakterer eller et eksotisk praktiksted ikke gør det alene. 

6. Vedlæg altid et budget for dit praktikophold med fx rejseudgifter, særligt udstyr du skal bruge til rejsen, boligudgifter, rejseforsikring osv. 

7. Vær konkret. Når de får rigtig mange ansøgninger, så er det vigtigt at være konkret og komme til pointen hurtigt for at komme i betragtning. 

8. Det er vigtigt, at din ansøgning er reflekteret, velmotiveret og konkret. Man skal have et indtryk af personen bag – og en god indsats med ansøgningen lønner sig.