Hænder

Introduktionskursus i Tegn Til Tale

Tegn til tale kan bruges til mennesker i alle aldre, med udfordringer ved at bruge og forstå det verbale sprog, eksempelvis; babyer/mindre børn, mennesker med udviklingshæmning, hørehæmning i alle aldre og mennesker med store udtalevanskeligheder.

Undervisningen består af teori om kommunikation og totalkommunikation betydning for menneskers muligheder for at opleve livskvalitet i kraft af medbestemmelse for eget liv og det at være en del af et socialt fællesskab, særligt med fokus på brugen af visuel kommunikation blandet med praktiske øvelser i at tolke og anvende tegn til tale. 

Brugergruppen er mennesker i alle aldre med udfordringer ved at bruge og forstå det verbale sprog, eksempelvis; babyer/mindre børn, mennesker med udviklingshæmning, hørehæmning i alle aldre og mennesker med store udtalevanskeligheder. 

Vi gennemgår, hvordan I kan tilpasse jeres tegnbrug til jeres brugergruppe med hensyn til motoriske, kognitive og sproglige udfordringer. Vi afslutter med konkrete ideer til, hvordan I kommer i gang med at bruge tegn, vedligeholder jeres færdigheder, hvordan I kan forholde jer til omgivelsernes reaktioner og de problematikker I støder på, når I skal etablere et tegnmiljø, fastholde det og tegn til tale skal være en del af jeres hverdag med brugerne. 

I vil lære ca. 300 – 400 hverdagsnære tegn for handlinger, steder, genstande, personer, farver, beklædning, transport m.v. I vil få udleveret kopier af slides i oplægget, henvisninger til opslagsværker og materialer samt ideer til lege, spil, sange, apps, bøger m.v. der fortsat kan inspirere og udvikle jeres tegnmiljø med brugerne.

Underviser er Sanne Mitzi Christiansen fra Tegn Til Tale Kurser.

Tilmeld dig kurset "Introduktionskursus til Tegn Til Tale"

Kurset afholdes den 18. og 19. maj på Pædagoguddannelsen i Jelling, Stationsvej 4, 7300 Jelling.

Du skal være medlem af PLS for at deltage - Kursusweekenden er gratis for alle medlemmer. Overnatning foregår i sovesale, så husk liggeunderlag og sovepose. 

PLS dækker dine transportomkostninger, og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

Tilmeld dig kurset her