
Kursusweekend den 27. - 28. september 2025
Vi byder velkommen til kursusweekend, den 27. - 28. september 2025.
Som medlem af PLS får du mange fordele. En af dem er, at du kan deltage i vores kursusweekender, hvor du møder andre studerende og samtidig har mulighed for at fordybe dig i en af vores kursuslinjer, som lige præcis DU finder inspirerende.
HUSK det er gratis, når du er MEDLEM af PLS.
Du kan vælge en af følgende tre kursuslinjer
“Stå stærkt - Sammen! – om præsentation og rollemodeller” ved Mark Agerskov, coach, underviser i dans/drama og musical performer.
På kurset vil du blive præsenteret for viden, metoder og øvelser, der handler om krop og sind og de børn og unge, du skal guide igennem dagen. Der vil være fokus på kroppens fremtoning, stemmens virke og hvordan det hænger sammen med og bidrager til et stærkt sind. Som kommende pædagog handler det om, at man finder sin egen vej i et univers, hvor man faktisk rigtig tit skal gå forrest og stå stærkt i sin egen krop – sammen med andre. Det kan være som stuepædagog, til forældremødet, på bostedet eller i undervisningen på uddannelsen.
På kurset vil dine egne styrker være i fokus – måske kender du dem allerede – ellers finder vi dem sammen.
På kurset skal vi grine, lege, undersøge og være lidt åbne for at forstå, hvordan du bliver det, du drømmer om i dit arbejdsliv.
"Krop, ro og resiliens: Pædagogiske strategier til børn med ADHD" - ved Søren Biener Friis, som er uddannet psykoterapeut og arbejder med forskellige typer af terapi, som alle bygger på, at krop og sind hænger sammen.
Et praktisk og indsigtsfuldt kursus for pædagogstuderende om børn og unge med ADHD, der fokuserer på, hvordan du som pædagog kan støtte og styrke børn med ADHD gennem forskellige strategier for kropslig regulering, resiliens og selvregulering. Ud over det teoretiske afsæt vil vi på kurset udforske, hvordan kropslige teknikker og metoder kan hjælpe børn og unge med at opbygge ro, modstandskraft og bedre selvregulering. Kurset vil give dig konkrete værktøjer til at forstå og anvende kropslig kontrol og støttende teknikker i praksis, så du kan skabe et trygt og støttende miljø, hvor børn og unge med ADHD kan føle sig mere i balance. Vi arbejder med teorien om resiliens og regulering, kombineret med praktiske øvelser, der kan integreres i dagligdagen. Lad os sammen udforske, hvordan kropslige strategier kan være kraftfulde redskaber i dit pædagogiske arbejde!
Søren har stor erfaring i kroppens sprog, og hvad kroppen egentlig fortæller os, uden at vi ved det. Udover arbejdet med ADHD, har han har stor erfaring med at arbejde med mennesker, der bl.a oplever stress, sorg, kriser og har været udsat for chok og traumer.
"Omsorg og Tryghed i Dagtilbud: Faglig Refleksion og Mentaliserende Praksis for Børns Trivsel" - ved Dorte Rudi Andersen, som er en erfaren og engageret fagperson med en bred baggrund inden for pædagogik. Hun er seniorkonsulent hos Børns Vilkår, hvor hun arbejder for at forbedre børns vilkår og trivsel.
Hvordan sikrer vi, at børn i dagtilbud får den nødvendige tryghed og omsorg, der er forudsætninger for deres udvikling, læring og trivsel i børnefælleskabet? Dette kursus sætter fokus på omsorgen, der er den del af dagtilbudsloven, der er ringest beskrevet, og sammen skaber vi et rum med mulighed for refleksion og debat. Undervejs inddrages jeres egen forståelse af omsorg, og der lægges op til fælles faglige refleksioner i plenum og i mindre grupper.
Vi undersøger børns reaktionsmønstre og behov for omsorg, og arbejder ud fra en mentaliserende praksis, hvor det både handler om at forstå jeres egne og barnets reaktioner. Vi arbejder med kropslige erkendelser og kreative virkemidler, og forholder os til spørgsmål som: Hvordan kan I skærpe jeres faglige blik på barnets perspektiv og reaktioner? Hvordan kan I bidrage til at styrke det faglige fællesskab og forståelse for gruppedynamik blandt både børn og voksne, og endelig reflekterer vi over, hvilke forhindringer I eventuelt møder i hverdagen, der vanskeliggør omsorgsarbejdet, og hvad I kan gøre for at styrke fokus på omsorg og tryghed.
Dorte Rudi Andersen har bl.a. udviklet omsorgsgrebet, der fokuserer på betydningen af omsorg i pædagogisk praksis for at skabe trygge og støttende miljøer for børn. Derudover er hun uddannet psykoterapeut, hvilket giver hende en dybdegående forståelse for børns og unges mentale sundhed og udvikling. Tidligere har Dorte været lektor på pædagoguddannelsen, hvor hun har bidraget til at forme fremtidens pædagoger.
FAKTABOKS
Kurser afholdes på pædagoguddannelsen UCL Jelling, Stationsvej 4, 7300 Jelling. PLS dækker transport til og fra kurset, og sørger for mad og drikke. Du skal blot medbringe sovepose og liggeunderlag.
Lørdag aften byder på hygge med dine medkursister i fredagsbaren. Har du spørgsmål til kursusweekenden kan du skrive til pls@pls.dk eller ringe til os på 35465880